Underskattning och Realister

Tänker har ja gjort som jag typ alltid gör. Abstrakta tankar som går igenom mitt huvud.

Men på den senaste tiden har ja tänk på saker man underskattar. Det är sjukt hur mycket det förstör om man är helt ställd, bestämd att något är på något sätt, och kan inte se det på något annat sätt. För att få ett bra exempel så tänkte jag på Djävulen. Han är ju underjordens härskare. Han är själva ondskan. Men om man skulle vända på det? Om det skulle vara så att han är den som är den goda? Det som säger att han är ond är ju bibeln och allt annat religiöst folk. Men vem var det som från första början ens kom på idén om honom? Menar, är det verkligen en säker källa? Bara för att det står i en riktigt gammal bok, som någon trippad person skrivit, så ska man rätta sig efter den? Och om nu gud är den goda och skapade människan, och människan skapas ond och god, så varför i helvete skulle han skicka sina skapelser till ett helvete? Ska han straffa sina skapelser för att göra det dom är skapade till? Det finns många frågetecken här asså.

Undrar därför om inte Djävulen är starkt underskattad. Nu säger jag inte att han ens existerar, för ja är inte religiös eller satanist.

Så man ska kanske lära sig att vara mer öppen, kunna plocka fram både positiva och negativa sidor på allt. Och sen utgå från det.

Säger bara, döm inte allt utan att veta vad du dömer.

 

O en sak jag stör mig på, folk som kallar sig realister.

Det är, enligt mig, folk som tror sig veta hur allt fungerar och hur världen ska vara, och begränsar sina möjligheter efter det ”Normala”. Lever ett mediokert liv, utan några förväntningar och hopp. Enligt mig så är inget ”normalt”, för allt och alla är unika och speciella. Tycker att man ska hålla sina negativa tankar för sig själv och låta andra som lever i sin härliga dröm värld göra de. För de mår dom liksom bättre av. Bättre att tro att man har det bra, än att veta att man har det dåligt.

Så alla realister som tittar på en person som lever i sin fantasivärld, och kanske ser ut att må bättre än er själva, låt den vara, var glad för dennes skull istället.

 

The Will Makes The Difference!


Förbjuden Frukt

Jag har tänkt på en sak. Jag har sett filmen ”Year One” nyligen som dom käkar den förbjudna frukten i, vilken jag jämför med marijuana. Det är liksom nutidens förbjudna frukt, så som många andra ”olagliga” droger bl a. Det roliga är att dom flesta personerna är totalt emot det. Endast för att det är ”olagligt”. Bara för att det är förbjudet.

Likadant händer det i filmen. Huvudkaraktären blir utkastad från sin by. Det hände ju något liknande för Adam&Eva. Dom blev ju utkastade från ”paradiset”. Och om vi nu jämför då och nu, så ska nog paradiset föreställa det allmänna samhället, där alla lever efter regler, som antingen En eller få personer styr över. Den egentliga skillnaden är den att Adam&Eva blev utkastade, men om vi smakar på den förbjudna frukten så kastar låses man in istället.

Måste säga att jag gillar den äldre versionen bättre.

Men så är det ju totalt typiskt att människan bryter regler. Det är ju som en regel för oss, ”en regel är till för att brytas”. Så varför skapar nån regler fast man vet att det inte hjälper speciellt mycket i det långa loppet. Klart folk behöver struktur.. eller? Behöver vi verkligen det? Ska inte människan kunna klara sig på egen hand? Detta låter totalt liberalt, jag vet. Jag själv är ganska socialdemokratisk av mig, för ja trivs med all välfärd, och jämställdheten. Men jag tycker också att vi har det för bra. Det finns alltid två sidor på ett mynt.

Jag tycker i alla fall att man borde få behandla sig själv hur man vill, men det ska inte påverka andra negativt. Ingen borde bli tvingad till något. Man borde få fullfölja sin egna vilja. Men hur skulle då världen se ut?

 

The Will Makes The Difference!


RSS 2.0